Vaccinatiebus doet Ommen aan

Nu de massale vaccinatiecampagne is afgerond, waarbij GGD IJsselland ruim 650.000 vaccinaties zette, start deze week een nieuwe fase in het vaccinatieproces. De zogeheten vaccinatiebus doet deze week Ommen aan. “We willen drempels wegnemen bij de mensen die nog niet de kans hebben gezien om zich te laten vaccineren”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland. 

In de zomermaanden, toen het massale vaccinatieproces zijn piek bereikte, is GGD IJsselland zich gaan voorbereiden op het vervolg. ,,We zijn gaan onderzoeken welke redenen mensen hebben om zich niet te laten vaccineren. Daaruit bleek dat we voor verschillende struikelblokken wel een oplossing kunnen bieden”, aldus Van Buuren.

,,Zo kan men zich nu overal zonder afspraak laten vaccineren, krijgen mensen met prikangst extra begeleiding en starten we deze week met de vaccinatiebus. Laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij is ons streven. Acties die passen bij onze regio, onze wijken en onze inwoners. En dat gaan we de komende maanden steeds verder uitwerken.”

De vaccinatiebus wordt deze week onder andere in de gemeente Ommen ingezet. De bus staat op de volgende momenten in Witharen: vrijdag 17 september van 09:00 – 11:30 uur en zaterdag 18 september van 13:00 – 15:30 uur bij Buurthuis Irene en in Stegeren op vrijdag 17 september van 13:00 – 15:30 uur en zaterdag 18 september van 09:00 – 11:30 uur bij restaurant De Bootsman in Stegeren.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten