Wereldreiziger geeft lezing in Ommen

Twee noordelijke uithoeken van de wereld, met beide een uniek klimaat, natuur en cultuur. Natuurfotograaf en wereldreiziger Philip Friskorn vertelt de belangstellende uit Ommen en omgeving alles over Hokkaido en Varanger. Op dinsdag 12 oktober om 20.00 uur geeft hij een lezing in de Bibliotheek in Ommen.

Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan. Het ligt op dezelfde breedtegraad als Zuid-Frankrijk, maar door de ligging aan de koude golfstroom naar de Beringstraat is het er veel kouder. Allerlei bijzondere vogels, vulkanisme en drijfijs maken Hokkaido in de winter een belevenis om nooit te vergeten. Varanger aan de Barentszee is mild in vergelijking. Hoe zuidelijker je komt, hoe minder de zee het klimaat beïnvloedt en hoe kouder het wordt. Naast de prachtige natuur komt ook het winterleven van de Samen aan bod.

Toegangsprijs: normale prijs € 7, bibliotheekleden € 5, vrienden van Ccoba € 3. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl, in de bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten