Coevorden op plek vijf ‘meeste verkeersongevallen’

In 2020 werden er in Drenthe ruim 2.400 verkeersongelukken geregistreerd. Coevorden staat op plek vijf in de ranglijst ‘meeste verkeersongevallen’. Binnen de provincie zijn de meeste brokkenpiloten te vinden in Emmen. Hier vonden vorig jaar 482 verkeersongevallen plaats, wat neerkomt op 20 procent van het totale aantal incidenten in de provincie. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat.

 

In Drenthe vonden vorig jaar de meeste verkeersongelukken dus plaats in Emmen. Met 321 geregistreerde staat ook de provinciale hoofdstad Assen in de toplijst. Emmen voert die lijst aan, voor Assen, Hoogeveen, Midden-Drenthe en dus Coevorden.

In Borger-Odoorn gingen verkeersdeelnemers in 2020 het minst vaak de mist in. Toch gebeurden hier vorig jaar 95 ongelukken in het verkeer.

 

Wanneer het aantal verkeersongelukken wordt afgewogen tegen het inwonersaantal, is de kans op een ongeval in Drenthe het grootst in de gemeente Midden-Drenthe. Per 1000 inwoners werden hier vorig jaar zes ongelukken gemeld. Dit is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde van 5,9 verkeersongevallen per 1000 inwoners.

In de gemeenten Borger-Odoorn (3,7), Tynaarlo (3,8) en Noordenveld (3,9) ligt het aantal ongelukken per 1.000 inwoners juist het laagst.

 

De helft van alle Nederlandse geregistreerde verkeersongevallen waarbij ook het type weg bekend is, gebeurde in 2020 op een rechte weg (50,2%). Dit waren vooral kop/staartbotsingen en ongelukken waarbij voertuigen in de flank geraakt werden. Ook verkeersongevallen op kruispunten (22,8%) kwamen vorig jaar relatief vaak voor.

 

Meer info: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/1-op-10-verkeersongevallen-amsterdam-rotterdam

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten