Treinen uit Coevorden vertrekken eerder

Reizigers op de Vechtdallijnen, onder meer vanuit Coevorden, reizen vanaf vandaag met de stoptrein drie minuten sneller dan voorheen dankzij de opening van het extra tweede spoor in Emmen Zuid. De tijdwinst zit hem in het feit dat de stoptreinen elkaar kunnen kruisen via het nieuwe spoor in Emmen Zuid in plaats van in Nieuw Amsterdam.

 

Vanuit Emmen vertrekken alle stoptreinen drie minuten later dus om ..:41 in plaats van ..:38. De stoptreinen vanuit Zwolle komen in Emmen drie minuten eerder aan om ..:50 in plaats van ..:53). De wijzigingen van de dienstregeling gelden alleen voor de stoptreinen op het traject tussen Coevorden en Emmen. Tussen Zwolle en Coevorden wijzigt de dienstregeling niet, ook voor de sneltreinen en de spitstreinen verandert er niets.

In Emmen Zuid gaan alle treinen richting Emmen via spoor 2 rijden. De treinen naar Zwolle blijven gewoon vanaf hetzelfde spoor vertrekken in Emmen Zuid, namelijk vanaf spoor 1. In Emmen, Nieuw-Amsterdam en Coevorden vinden geen spoorwijzigingen plaats.

De stoptreinen van Zwolle naar Emmen vertrekken vanaf 11 april voortaan drie minuten eerder op de stations Coevorden, Dalen, Nieuw Amsterdam en Emmen Zuid.

 

(Ingezonden bericht)

 

Bron: Wikipedia

Artikel delen:
Gerelateerde berichten