Hardenbergse ondernemers willen door met Bedrijven Investeringszone

Bijna 90 procent van de Hardenbergse ondernemers is voor de zogenaamde Bedrijven Investeringszone in het winkelgebied. Dat blijkt uit een stemming. Dit betekent dat alle ondernemers binnen de zone tot en met 2026 meebetalen aan activiteiten en promotie in het Hardenbergse winkelgebied.

 

Het winkelgebied van Hardenberg is sinds 2010 een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Alle ondernemers die binnen deze zone een zaak hebben, betalen mee aan activiteiten en projecten in het winkelgebied. Het gaat bijvoorbeeld om promotie, evenementen, verlichting, schoonmaak of beveiliging.

Volgens wethouder Martijn Breukelman is de gemeente blij dat de ondernemers verder willen met de BIZ: “De BIZ draagt eraan bij dat er sfeer en beleving in het centrum is en dat er mooie evenementen worden georganiseerd. Daar genieten we allemaal van! Zo maken de ondernemers het centrum aantrekkelijker. Dat doen ze zelfs in een tijd dat veel ondernemers hard geraakt zijn door de coronamaatregelen. Deze activiteiten in het centrum worden steeds belangrijker omdat onze centra steeds meer een ‘place to be’ worden, in plaats van een ‘place to buy’.”

 

De BIZ wordt steeds voor vijf jaar ingesteld en loopt dit jaar af. Om te bepalen of de BIZ ook de komende vijf jaar van kracht is, konden ondernemers in het gebied stemmen. De gemeente heeft regels gemaakt over hoe de stemming moet gebeuren en welke voorwaarden er gelden.

Bijna driekwart van de ondernemers heeft gestemd. Dat is ruim voldoende. Van deze ondernemers stemde bijna 90% voor. Ook dat is meer dan voldoende. Een notaris heeft de uitslag vastgesteld. Omdat aan alle voorwaarden is voldaan, blijft er tot en met 2026 een BIZ in het centrum van Hardenberg.

De ondernemers betalen hun bijdrage voor de BIZ aan de gemeente. De gemeente geeft het geld in de vorm van een subsidie aan de Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg die er activiteiten en projecten voor uitvoert.

Centrummanager Leone Wiersma van de Stichting Centrummanagement is blij met de uitslag: “Deze uitslag laat zien dat vrijwel alle ondernemers graag samen op deze manier verder willen. Dat geeft ons het vertrouwen om met elkaar de schouders eronder te zetten om van Hardenberg nog meer een centrum van regionale betekenis te maken.”

 

(Foto: GS Media)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten