Aanmelden voor carbidschieten mogelijk in Hardenberg

 

 

Carbidschieten is in de gemeente Hardenberg tijdens de jaarwisseling 2021-2022 onder voorwaarden toegestaan. Als je gaat carbidschieten, doe je hiervan uiterlijk op 24 december 2021 een melding bij de gemeente. Ook bij carbidschieten gelden de coronaregels.

 

Carbidschieten is volgens de APV alleen toegestaan op oudejaarsdag (31 december 2021) vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 02.00 uur ’s nachts (op 1 januari 2022). De plek waar je gaat carbidschieten moet op meer dan 75 meter afstand zijn van woonbebouwing.

Een vergunning is niet nodig. Wel meld je je vooraf bij de gemeente. Vul hiervoor het formulier in op www.hardenberg.nl/carbid.
Bij de melding geef je aan op welke plek je gaat carbidschieten. Het melden van carbidschieten kan tot en met 24 december 2021.
Ben je jonger dan 18 jaar en wil je carbidschieten? Dan vraag je eerst toestemming aan je ouders of verzorgers.

Tijdens het carbidschieten houd je je aan de regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen die op dat moment gelden. Verder gelden voor het carbidschieten de volgende regels en voorwaarden:

Vaten mogen een inhoud hebben van maximaal 50 liter en moeten zijn afgesloten met zacht materiaal (bijvoorbeeld een voetbal of een plastic zak).
Het vrije schootsveld bedraagt minimaal 75 meter, er mogen geen openbare wegen of paden in het schootsveld liggen.
Er wordt geschoten in een richting die is afgewend van de woonbebouwing.
De locatie waar carbid geschoten wordt, ligt minimaal op 75 meter afstand van woonbebouwing en op minimaal 300 meter afstand van zorginstellingen of inrichtingen waar dieren worden gehouden.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten