Denk mee over de regels ronom het carbidschieten

De gemeente Ommen nodigt inwoners uit om mee te praten over de regels rond carbidschieten. Ieder jaar wordt op de oudejaarsdag op diverse plekken in de gemeente Ommen met carbid geschoten. Voor veel inwoners hoort deze traditie bij oudejaarsdag en er komt vaak veel publiek op af.

Daarom is carbidschieten rond de jaarwisseling binnen bepaalde tijden toegestaan. Wel gelden er regels, zodat de situatie veilig blijft en er geen bovenmatig overlast ontstaat voor de omgeving. De gemeente Ommen is van mening dat deze regels duidelijker kunnen en wil in overleg met betrokkenen en de politie nagaan hoe de regels rond carbidschieten voor de komende jaren duidelijker kunnen.

Bijeenkomst
Inwoners die ook de komende jaarwisseling van plan zijn te gaan carbidschieten, worden uitgenodigd om hierover mee te denken en mee te praten. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 4 juli 2016, vanaf 20:00 uur, in het gemeentehuis in Ommen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar jos.nijenhuis@ommen-hardenberg.nl of door het contactformulier op www.ommen.nl in te vullen. Een aantal groepen inwoners die jaarlijks carbidschieten is bij de gemeente bekend. Zij worden rechtstreeks door de gemeente uitgenodigd. Ook vertegenwoordigers van de politie zijn aanwezig.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten