Hardenberg maakt plannen voor 3.200 nieuwe woningen in de komende tien jaar

Tot en met 2031 moeten er 3.200 nieuwe woningen gebouwd worden in Hardenberg, zo vindt de gemeente. Dat is nodig vanwege de grote vraag naar nieuwe woningen. In het ‘versnellingsprogramma’ staat hoe de gemeente dit de komende jaren gaat aanpakken. Er is extra aandacht voor starters, doorstromers en senioren. Wethouder Martijn Breukelman (foto): “We gaan met vaart en ambitie nieuwe plekken voor woningbouw ontwikkelen.”

 

Hoewel in de afgelopen jaren 200 tot 300 woningen per jaar zijn opgeleverd, zoeken veel mensen een woning in de gemeente Hardenberg. Dat zijn mensen die nu al in de gemeente wonen, maar ook mensen die uit de regio Zwolle of de Randstad komen en in Landstad Hardenberg willen wonen vanwege de fijne woonomgeving en goede voorzieningen.

Wethouder Martijn Breukelman: “Dat we sneller en meer woningen willen bouwen, is geen verrassing. De huidige krappe woningmarkt laat zien dat het hard nodig is. Daarom gaan we met vaart en ambitie nieuwe plekken voor woningbouw ontwikkelen. Zodat we toewerken naar 3200 nieuwe woningen tot en met 2031. Dat zijn tot 2025 zo’n 400 nieuwe woningen per jaar. Voor de jaren daarna zetten we in op gemiddeld 275 woningen per jaar erbij.”

 

(Foto: CDA Hardenberg)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten