Herhaalprik 70-plussers in Multifunctioneel Centrum Carrousel Ommen

De omikronvariant van het coronavirus is minder ziekmakend dan eerdere varianten en de besmettingsgolf neemt af. Toch blijven kwetsbare groepen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden. Minister Kuipers nodigt deze groepen daarom uit voor een herhaalprik. Vanaf 8 maart kan dat in eigen gemeente bij Multifunctioneel Centrum Carrousel Ommen.

 

Vandaag (vrijdag 4 maart) worden de eerste herhaalprikken gezet op de vaste priklocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle. De week erna kan dit – na het maken van een afspraak – ook bij de dichtbij locatie Carrousel in Ommen. Van 8 maart tot in ieder geval eind april gelden hier de volgende openingsdagen en -tijden:

· Dinsdag
– 9.00-14.30 uur herhaalprikken (alleen op afspraak)
– 14.30-16.30 uur 1e en 2e prik en boosterprik (vrije inloop)
· Woensdag
– 12.00-17.30 uur herhaalprikken (alleen op afspraak)
– 17.30-19.30 uur 1e en 2e prik en boosterprik (vrije inloop)

 

De herhaalprik wordt alleen op afspraak gezet, omdat dan – voor de beste werking van het vaccin – kan worden gekeken of de laatste vaccinatie of coronabesmetting minstens drie maanden geleden was. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om in Ommen een eerste of tweede prik (vanaf 5 jaar) of de boosterprik (vanaf 18 jaar) te halen. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht: 0800-7070.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten