Herhaalprik tegen corona in Carrousel Ommen

GGD IJsselland opent komende weken extra vaccinatielocaties, waaronder bij Multifunctioneel Centrum Carrousel in Ommen. Vanaf 5 november 2022 kunnen inwoners uit de gemeente Ommen en omgeving zich daar laten vaccineren. Dit kan door een afspraak te plannen op planjeprik.nl. Bellen naar het nummer 0800 – 70710 kan ook.

Het aantal coronabesmettingen neemt dit najaar toe. Uit voorzorg wordt daarom weer een coronaprik aangeboden. Deze herhaalprik tegen corona verbetert de kwaliteit van het afweersysteem en daarmee de bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden. Daarnaast is de herhaalprik nodig om de zorg bereikbaar te houden en om druk op de samenleving, door bijvoorbeeld uitval van personeel, te voorkomen. De herhaalprik is er voor iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad én minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting heeft gehad.

De tijdelijke priklocatie in Multifunctioneel Centrum Carrousel is vanaf 5 november 2022 iedere zaterdag open. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. “Vergeet niet een geldig ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen”, zo sluit het gemeente bericht af met een oproep.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten