Ruim twee ton subsidie ‘Gezond in Coevorden’ beschikbaar

De gemeente Coevorden heeft in 2022 ruim 200.000 euro subsidie beschikbaar voor activiteiten die de gezondheid of gezondere leefstijl of de bewustwording hierover bevorderen. Wie een initiatief heeft dat daaraan bijdraagt, kan op de website van de gemeente kijken of dit voldoet aan de voorwaarden en als dat het geval is de subsidie aanvragen.

 

De subsidieregeling komt voort uit het beleid ‘Samen voor een gezonder Coevorden’ en het Sport- en preventieakkoord ‘Gezond Coevorden’.

Samen met veel partners werkt de gemeente Coevorden aan een gezonde leefomgeving waar jong en oud met plezier bewegen. De ambities en doelen binnen dit akkoord sluiten aan bij de lopende programma’s zoals Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (JOGG), Kansrijk Opgroeien en het project ‘Aan de slag met preventie’. Wethouder Joop Brink roept inwoners op om deze subsidiemogelijkheid te benutten: “In voorgaande jaren is er al heel veel moois met hulp van deze subsidie tot stand gekomen. Dat willen we dit jaar graag nog verder uitbreiden.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten