Eerste vluchtelingen opgevangen in Lemele

De eerste vluchtelingen uit Oekraïne zijn opgevangen in De Imminkhoeve te Lemele. De gemeente Ommen biedt op deze locatie crisisnoodopvang.

Voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn vrijdagmiddag aangekomen bij de opvanglocatie De Imminkhoeve in Lemele. Onder begeleiding van onder meer de gemeente Ommen en het Rode Kruis zijn ze welkom geheten. “De sfeer is goed,” vertelt Carien Mepschen, operationeel leider vanuit de
gemeente Ommen. “Ze zijn blij dat ze gearriveerd zijn en rustig kunnen bijkomen van alles wat ze de laatste weken hebben ondervonden.”
Op locatie zijn diverse hulpverleners aanwezig, waaronder een huisarts, dierenarts, tolk en professionals van het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk. De registratie en coördinatie wordt verzorgd door de gemeente Ommen. Vanuit Lemele zijn er enkele vrijwilligers aanwezig om te ondersteunen waar nodig. Er is 24 uur per dag begeleiding vanuit de gemeente Ommen aanwezig om de vluchtelingen in De Imminkhoeve te
ondersteunen.

De Imminkhoeve stelt het gehele zorghotel beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen. De gemeente Ommen heeft de wens om crisisnoodopvang te reguleren naar noodopvang voor een langere periode op deze locatie voor circa 150 vluchtelingen. Hoe lang dit zal zijn, is afhankelijk van diverse factoren, waarbij de belangrijkste de situatie in Oekraïne.
Direct omwonenden en inwoners van Lemele zijn woensdagavond 9 maart op de hoogte gebracht. Tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst praatte burgemeester Vroomen hen bij.

Mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger of bijvoorbeeld samen met een vereniging een activiteit willen
organiseren, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Ommen4.0@ommen.nl.

Op het moment dat de gemeente gebruik wil maken van het aanbod, wordt contact opgenomen.

Op www.ommen.nl/oekraine is meer informatie te vinden over onder meer de opvang in De Imminkhoeve. Deze
pagina wordt regelmatig bijgewerkt. De gemeente is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00
uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten