Coevorden wenst meer ‘vitale vakantieparken’

De gemeente Coevorden voerde deze week een onderzoek uit rondom het meer bij Erm op de vakantieparken Primo, Secundo en Ermerstrand. Het doel van dit onderzoek is om meer informatie te krijgen over het gebruik van de chalets, huisjes en stacaravans en over de eigenaren en bewoners van het park. Dit is de volgende stap om de parken weer terug te brengen naar recreatie en toerisme. Ze wensen daarbij weer ‘meer vitale vakantieparken’. 

 

Samen met de politie en Vitale Vakantieparken Drenthe voerde de gemeente Coevorden het onderzoek uit. Iedereen die het park opkwam of wegging en op het park verblijft, kreeg een aantal vragen over het gebruik van de chalets, huisjes en stacaravans. Dit om meer inzicht te krijgen in mogelijke permanente bewoning, sociale problematiek of eventueel aanwezige criminaliteit.

 

Een vitaal vakantiepark is een plek waar mensen uit binnen- en buitenland graag hun vakantie doorbrengen. Een paar vakantieparken in Coevorden zijn minder vitaal. Deze parken dragen vaak niet meer bij aan recreatie en toerisme. Hier wonen mensen permanent, terwijl dit niet is toegestaan. En dat gaat niet samen met recreëren. De gemeente wil daarom, samen met park- en huisjeseigenaren, aan de slag om dit te veranderen en om duidelijkheid te scheppen voor de huidige bewoners en recreanten over de parkbewoning. Bewoners krijgen de tijd om nieuwe huisvesting te vinden. Tevens biedt de gemeente ondersteuning aan in een traject om een nieuwe woning te vinden.

Er zijn ook vitale vakantieparken in Coevorden. Met deze parken wordt gewerkt aan kwaliteit, duurzame ontwikkeling en de toekomst. De gemeente Coevorden gaat de komende jaren met verschillende vakantieparken optrekken in het programma ‘Vitale Vakantieparken Coevorden’. Dit zodat de recreatieve sector van Coevorden steeds sterker op de kaart komt te staan. “Want vitale vakantieparken dragen bij aan de leefbaarheid en veiligheid, de economische situatie en de werkgelegenheid in de gemeente.”

Meer informatie op www.coevorden.nl/vitale-vakantieparken.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten