Een stap verder richting aangepast sporten in de gemeente Coevorden

In Coevorden is een stap gezet in het aangepast sporten. In 2021 hebben de partners van het Sport- & preventieakkoord ook al veel bereikt. “Samen hebben we stappen gezet naar een gezonder Coevorden waarin we meer inwoners in beweging kregen. Maar er zijn nog voldoende uitdagingen. Voor 2022 zetten we graag de volgende stap en richten we ons op elf projecten”, aldus de gemeente.

 

Eén van die projecten is aangepast sporten. Vorig jaar is een enquête gehouden onder inwoners die om verschillende redenen niet met het gewone sportaanbod mee kunnen doen. Dit onderzoek is nu afgerond. En dus kunnen de eerste stappen worden gezet naar een sportaanbod voor inwoners met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Samen met Germanicus, VV Raptim , Cosis, De Swaneburg, FC Emmen Naoberschap en de Home Dance Company gaan we bekijken hoe en wat we kunnen aanbieden om aangepast te sporten.

Dit zijn de stappen die worden gezet:

• Op dit moment verkennen we binnen de voetbalverenigingen of er aanbod voor G-voetbal gerealiseerd kan worden.
• Samen met zwembad de Swaneburg kijken we of zwemmen voor deze doelgroep(weer) tot de mogelijkheden kan behoren.
• Samen met de buurtsportcoaches onderzoeken we de mogelijkheid voor het aanbieden van verschillende sporten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van clinics. Het lijkt een beetje op hoe een omnivereniging werkt met het aanbieden van verschillende soorten sport.

“Samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen die dat wil mee kan sporten in de gemeente Coevorden. Want dat vinden we belangrijk”, aldus het persbericht tot slot.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten