Tweede opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Het Talent in gebruik genomen

De voormalige basisschool Het Talent in Dedemsvaart is in gebruik genomen als opvanglocatie voor vluchtelingen in Oekraïne. Afgelopen vrijdag zijn de eerste vijftien vluchtelingen hier aangekomen.

 

Burgemeester Maarten Offinga: “Er is met man en macht gewerkt om het gebouw in korte tijd geschikt te maken. Door onze eigen mensen, maar ook door vrijwilligers, organisaties en bedrijven. Ik ben enorm trots op de kracht en betrokkenheid van onze samenleving.” Ook wethouder Mary Looman is trots: “We kunnen deze mensen op een gastvrije manier in onze gemeente ontvangen. Dankzij de samenwerking met De Stuw, andere betrokken organisaties en de vele vrijwilligers kunnen we deze mensen ook goed begeleiden tijdens hun verblijf in onze gemeente.”

Door de oorlog in Oekraïne komen veel vluchtelingen naar Nederland. Het kabinet heeft alle veiligheidsregio’s gevraagd om opvangplekken te regelen. Ook de gemeente Hardenberg is op zoek gegaan naar opvangplekken. Sinds eind maart worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in het voormalige ING-kantoor aan de Bruchterweg in Hardenberg. Deze week is de tweede gemeentelijke opvanglocaties in de gemeente Hardenberg in gebruik genomen. Hiervoor is de voormalige basisschool Het Talent in Dedemsvaart geschikt gemaakt.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten