De Polhaar opent nieuwe bibliotheek op school in Dalfsen

Basisschool De Polhaar in Dalfsen slaat de handen ineen met de bibliotheek in het dorp met het concept ‘de nieuwe schoolbibliotheek’. Dat meldt De Stentor.

 

De schoolbibliotheek is onderdeel van de bibliotheek op school; een landelijke aanpak voor het primair onderwijs waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis. De schoolbibliotheek is onderdeel van de nieuw ingerichte hal van de school. Op Polhaar 2 komt er in elke groep een vernieuwde klassenbibliotheek.

De opening wordt feestelijk gevierd met alle leerlingen. Schrijver en voormalig kinderboekenambassadeur Manon Sikkel komt in de ochtend naar Dalfsen voor een schrijversbezoek. Om 13.15 uur wordt de schoolbibliotheek officieel geopend door de directeur en de leescoördinator. In het nieuwe schooljaar kunnen leerlingen uit de bovenbouw solliciteren naar een plek in de bibliotheekbrigade om samen met vrijwilligers en de leesconsulent de schoolbibliotheek goed te laten lopen. Met deze samenwerking zijn er elf basisscholen in de gemeente Dalfsen die zich een ‘De Bibliotheek op school-school’ mogen noemen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten