RSS Gemeentebelangen en CDA presenteren coalitiedocument in Dalfsen

Gemeentebelangen en CDA hebben vorige week het coalitiedocument 2022-2026 ‘Veel te doen in Dalfsen’ gepresenteerd. De onderlinge verbondenheid van de gemeenschap staat in alle dynamiek van ontwikkelingen voorop. Dit betekent dat er meer aandacht komt voor bestuurlijke vernieuwing en het stimuleren en faciliteren van de samenwerking met en tussen inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties. Om hier uitvoering aan te geven, staat een bevlogen team van vier beoogd wethouders klaar.

Onder begeleiding van formateur Roland Kip hebben de partijen gewerkt aan een coalitiedocument op hoofdlijnen. De titel ‘Veel te doen in Dalfsen’ verwijst naar een veelheid aan ontwikkelingen op het gebied van wonen, duurzaamheid, sociaal domein, financiën en regionale samenwerking. Dalfsen moet een aantrekkelijke gemeente blijven om te wonen, werken en leven. Een zelfstandige gemeente met een eigen plattelandskarakter die kiest voor samenwerking passend bij Dalfsen.

Vanwege de omvang en complexiteit van opgaven, de terugtrekkende Rijksoverheid en de samenwerking in en met de gemeenschap is gekozen voor een college van vier (beoogd) wethouders. Vier wethouders, samen goed voor 3,6 FTE. Nieuw is dat er ook gewerkt wordt met gebiedswethouders.

De beoogd wethouders zijn

  • André Schuurman (Gemeentebelangen) 1,0 fte: wethouder Wonen, gebiedswethouder Dalfsen
  • Jan Uitslag (CDA) 1,0 fte: wethouder Leven, gebiedswethouder Nieuwleusen
  • Betsy Ramerman (CDA) 0,8 fte: wethouder Werken, gebiedswethouder buitengebied, Oudleusen en Hoonhorst
  • Ruud van Leeuwen (Gemeentebelangen) 0,8 fte: wethouder Financiën, gebiedswethouder Lemelerveld

Woensdag (overmorgen, om 20.00 uur) wordt het coalitiedocument besproken in de gemeenteraad en staat de benoeming van de wethouders op de agenda.

De uitkomst van de formatie leidt ertoe dat de fracties Inge Haarman (Gemeentebelangen) en Bert Ruitenberg (CDA) hebben gekozen als nieuwe fractievoorzitter.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten