Alice uit Italië zoekt een warm thuis in Ommen of omgeving

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Alice uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Ommen of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 

 

Alice doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student. 

 

Alice is een gedreven student van 16 jaar uit Italië. Ze is erg sportief en turnt al vanaf dat ze vijf is. Verder houdt ze ook van zwemmen en duiken in de zomer en gaat ze graag skiën in de winter met haar familie. In haar vrije tijd is ze graag met vrienden en kijken ze vaak een film. Alice is muzikaal en speelt al zeven jaar piano. Ze wil na haar uitwisselingsprogramma naar Rome verhuizen om daar drama te studeren, want ze wil graag in de filmindustrie werken in de toekomst. “Ik heb heel veel zin om in Nederland te wonen, niet alleen omdat ik op deze manier een vreemde taal en nieuwe gewoontes aan kan leren, maar ook omdat het leven in Nederland zo anders zal zijn dan het leven dat ik nu heb. Dit zal erg bevorderlijk zijn voor mijn persoonlijke groei.” Leer Alice beter kennen. Bekijk haar profiel op de website van Travel Active. 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten