Crisisnoodopvang in gemeentehuis Ommen

De gemeente Ommen gaat vanaf 1 oktober 2022 opvangcapaciteit beschikbaar stellen voor asielzoekers in het gemeentehuis Ommen (foto). De crisisnoodopvang biedt plaats aan circa veertig personen voor de duur van drie maanden.

Landelijk is er behoefte aan extra locaties voor crisisnoodopvang.  Bij het opvangcentrum in Ter Apel zijn de afgelopen maanden bij herhaling ontoelaatbare situaties ontstaan op het gebied van veiligheid, gezondheid en maatschappelijke onrust. Burgemeester Hans Vroomen: “De gemeente Ommen wil opvang bieden aan hen die huis en haard hebben achter gelaten, omdat het onveilig voor hen is in eigen land. Ommen heeft een groot hart. In het verleden hebben we al vaker (crisis-)noodopvang geboden. Onze ervaringen daarmee zijn goed. En we hebben gezien hoe groot de betrokkenheid is van de Ommer samenleving. We nemen als gemeenschap onze verantwoordelijkheid en tonen onze menselijke kant. Met deze crisisnoodopvang dragen we bij aan sociale en humane opvang van asielzoekers.”

Een vleugel van het gemeentehuis wordt ingericht als crisisopvanglocatie. “We proberen dit zo goed mogelijk te doen, zodat het verblijf van de vluchtelingen gegeven de omstandigheden zo aangenaam mogelijk is. In de kantoor- en vergaderruimtes worden bedden geplaatst en voorzien van allerlei basisvoorzieningen, zoals sanitair, catering en medische zorg,” aldus Vroomen. Voor de begeleiding van de vluchtelingen zijn in het gemeentehuis 24 uur per dag mensen aanwezig. Er is ook 24 uur per dag beveiliging aanwezig in en rondom de opvanglocatie.

Omwonenden van het gemeentehuis binnen een straal van 200 meter zijn afgelopen vrijdag geïnformeerd over de crisisnoodopvang. Op www.ommen.nl/crisisnoodopvang is meer informatie te vinden over de opvang. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. De gemeente is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten