Crisisnoodopvang asielzoekers in Ommen beëindigd

De 71 asielzoekers die vanaf 22 juni zijn opgevangen in sporthal De Slaghen in Ommen, zijn vorige week uit Ommen vertrokken. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft voor hen een andere opvangplek geregeld. Met het vertrek van de vluchtelingen is de crisisnoodopvang in de sporthal beëindigd.

 

De vluchtelingen zijn opgehaald door het COA. De asielzoekers werden opgevangen op andere crisisnoodopvanglocaties in Nederland.

Burgemeester Hans Vroomen: “Er is ontzettend hard gewerkt  door heel veel medewerkers en vrijwilligers om deze crisisnoodopvang zo goed mogelijk te organiseren. Mede dankzij hun inzet is de crisisnoodopvang in een ontspannen sfeer verlopen. Ommen heeft de asielzoekers gastvrij ontvangen. Dankzij de vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor het ondersteunen bij het verstrekken van de maaltijden verliep dit uitstekend. Inwoners hebben spullen en speelgoed gebracht. De kinderen hebben gespeeld in het overdekte speelparadijs en hebben van de naastgelegen snackbar een ijsje gekregen. Het was geweldig om te zien hoe Ommen deze tijdelijke inwoners welkom heeft geheten. Daar heb ik veel waardering voor.”

Nu de crisisnoodopvang is beëindigd, wordt de sporthal opgeruimd en schoongemaakt. De hal kan vanaf volgende week weer door de sportclubs en –verenigingen en door scholen gebruikt worden voor de reguliere sportactiviteiten.

 

De gemeente Ommen heeft twee weken crisisnoodopvang verzorgd. Als gevolg van een aanhoudende instroom van vluchtelingen en het gebrek aan opvangcapaciteit zijn de afgelopen maanden bij herhaling ontoelaatbare situaties ontstaan op het gebied van veiligheid, gezondheid en maatschappelijke onrust in en rond het aanmeldcentrum in Ter Apel. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd crisisnoodopvangplekken te realiseren. De gemeente Ommen had besloten om sporthal De Slaghen aan te wijzen als tijdelijke opvanglocatie.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten