Crisisopvang vluchtelingen in Ommen beëindigd

De vijftig vluchtelingen die vanaf dinsdag zijn opgevangen in sporthal De Slaghen in Ommen, zijn zaterdagmiddag uit Ommen vertrokken. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft voor hen een andere opvangplek geregeld. Met het vertrek van de vluchtelingen is de crisisopvang in de sporthal beëindigd. De vluchtelingen zijn rond 15.30 uur opgehaald door het COA. De groep wordt tijdelijk opgevangen in een crisisopvanglocatie in Ureterp in de Friese gemeente Opsterland.

Burgemeester Mark Boumans: ‘Ik heb gezien hoe hard er door heel veel medewerkers en vrijwilligers is gewerkt om deze crisisopvang zo goed mogelijk te organiseren. Mede dankzij hun inzet zijn de afgelopen dagen in een ontspannen sfeer verlopen. Wij hebben deze inzet heel erg gewaardeerd. Ommen heeft de vluchtelingen gastvrij ontvangen. Vrijwilligers hebben kleding, knuffels en speelgoed gebracht. De kinderen zijn bij de naastgelegen school op bezoek geweest en konden zich uitleven in het overdekte speelparadijs. Dankzij de vrijwilligers heeft deze groep zich niet hoeven te vervelen. Er is geknutseld met de kinderen, er zijn sportactiviteiten georganiseerd, er was een breicafé voor de vrouwen en er is zelfs een kapster langs geweest. Geweldig om te zien hoe Ommen deze tijdelijke inwoners welkom heeft geheten. Daar ben ik trots op.’

Nu de crisisopvang is beëindigd, wordt de sporthal leeggeruimd. De hal kan vanaf volgende week weer door de sportclubs en –verenigingen en door scholen gebruikt worden voor de reguliere sportactiviteiten.
 
Crisisopvang in Ommen 
Het opvangen van vluchtelingen in Ommen was nodig omdat de toestroom van vluchtelingen naar Nederland dermate hoog is dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet voldoende capaciteit heeft om iedere vluchteling een opvangplaats te bieden. Daarom vraagt het COA aan gemeenten om crisisopvang te bieden. Het COA heeft gemeente Ommen gevraagd om in de afgelopen week crisisopvang te bieden. De crisisopvang was bedoeld voor een kortdurende periode en was daar ook op ingericht.
Artikel delen:
Gerelateerde berichten