Crisisopvang in De Slaghen verloopt rustig

De crisisopvang van vluchtelingen in sporthal De Slaghen in Ommen verloopt tot nu toe goed. Inmiddels worden er ruim 50 vluchtelingen opvangen in Ommen. Vrijwilligers uit Ommen organiseren activiteiten voor de groep. Dinsdagmiddag is de eerste groep van 40 vluchtelingen aangekomen in sporthal De Slaghen.

Woensdagmiddag heeft het COA nog eens een groep van 10 vluchtelingen naar Ommen gebracht. De in totaal 50 vluchtelingen worden tot vrijdagmiddag opgevangen in de sporthal, die tijdelijk als crisisopvanglocatie is ingericht. De crisisopvang verloopt tot nu toe rustig en de sfeer in de hal is goed. De leerlingen van de naastgelegen school Het Palet hebben dinsdag, nog voordat de vluchtelingen gearriveerd zijn, een kijkje genomen in de sporthal zodat ze konden zien waarom ze deze week niet in de hal kunnen gymmen.

Zij hebben tekeningen gemaakt, deze zijn door de leerkracht naar de hal gebracht om de sporthal op te fleuren. Een vrijwilliger uit Ommen heeft speelgoed en knuffels gebracht en hier wordt door de kinderen die in de hal verblijven volop mee gespeeld. Vrijwilligers van Landstede Welzijn verzorgen vanmiddag een sportactiviteit voor de vluchtelingen.

Woensdagavond komt een vrijwilliger uit Ommen  naar de crisisopvang om knutselen met de kinderen. Nadat de vluchtelingen vrijdag naar een andere opvanglocatie vertrokken zijn, wordt de sporthal leeggeruimd zodat de hal weer gebruikt kan worden voor reguliere sportactiviteiten.
Artikel delen:
Gerelateerde berichten