Familie Martens uit Ommen ontvangt ‘Kiek in het Vechtdal’

De familie Martens uit Ommen heeft op de Vechtdaldag het eerste exemplaar gekregen van het boek ‘Kiek in het Vechtdal’ met verhalen over levend erfgoed langs de Vecht.
“Met het jaarlijkse eiertikken op Tweede Paasdag op het marktplein in Ommen laat familie Martens al vier generaties lang zien hoe je een traditie levendig houdt. Het is een prachtig voorbeeld van immaterieel erfgoed dat alle kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen samenbrengt. Eigenlijk verdient het eiertikken een plek in het landelijk register immaterieel erfgoed’, zei Wim Eikelboom bij het overhandigingsmoment op de Agnietenberg in Zwolle.

Eikelboom is samensteller en schrijver van ‘Kiek in het Vechtdal’, waarin vijftig verhalen zijn verzameld van levend erfgoed langs de Overijsselse rivier. Rivierjournalist Eikelboom maakte het boek in opdracht van Ruimte voor de Vecht in samenwerking met fotograaf Gijs Dragt uit Nieuwleusen.
Het boek is voor 19,95 euro te koop in de boekhandel en in alle musea en toeristische informatiecentra in het Vechtdal.

 

Op de foto drie generaties van de familie Martens: Tiny, Erwin, Vincent en Madelaine met het eerste exemplaar van ‘Kiek in het Vechtdal’.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten