Militaire oefening in Ommen

In Ommen vindt van 27 tot en met 29 oktober een militaire oefening plaats van het Korps Nationale Reserve (Natres) van de Koninklijke Landmacht. De oefening wordt voornamelijk gehouden in en rondom het centrum van Ommen en in het gebied rondom De Carousel en Het Vechtdal College. Het Korps Nationale Reserve overnacht in tenten op de Rotbrink, naast Sportrijk Fit & Gezond.

 

Het Korps Nationale Reserve gaat oefeningen doen met betrekking tot het bewaken en beveiligen. Hiervoor gebruiken zij verschillende objecten in de gemeente, waaronder theater Carrousel, een school, een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een energiecentrale. Daarnaast oefenen de militairen met het verlenen van militaire bijstand en steunverlening in de openbare ruimte.

Militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) zijn reservisten. Dat betekent dat zij een militaire functie naast hun studie of baan in de burgermaatschappij verrichten. De kerntaak van de Natres is het bewaken en beveiligen van het Nederlands grondgebied. Natres-militairen worden daarnaast regelmatig ingezet bij rampenbestrijding en ceremoniële taken. Ze trainen en oefenen periodiek voor ’s lands nationale veiligheid.

Er worden voorzorgsmaatregelen genomen om zoveel mogelijk overlast en hinder door deze oefening te voorkomen. Mocht er ondanks deze maatregelen schade door deze oefening ontstaan, dan kan men dit melden bij het ministerie van Defensie. “Vermeld daarbij zoveel mogelijk gegevens zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en de soort schade.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten