Uitnodiging landbouwcafé en première documentaire ‘De druppel die de melkbus heeft doen overlopen’

De landbouw is belangrijk voor de economie van Hardenberg, aldus een verklaring op de gemeentelijke website. Volgende week is er een documentaire over deze landbouw, ‘De druppel die de melkbus heeft doen overlopen’.

 

De gemeente is trots op de boeren en wil de landbouw maximaal de ruimte geven binnen gemeentelijk beleid. Zowel gangbare boeren, als boeren die op of rond hun bedrijf innoveren. Milou Schlepers uit Schuinesloot maakte als afstudeerproject een documentaire over de agrarische sector in onze regio. De documentaire ‘De druppel die de melkbus heeft doen overlopen’ gaat tijdens het Landbouwcafé op 9 november in Theater de Voorveghter in première. “Ben of voel je je betrokken bij de landbouw? Of heb je interesse in dit onderwerp? Dan kun je erbij zijn.”

Verschillende melkveehouders vertellen in de documentaire hoe zij hun bedrijf inrichten, hoe zij verbeteringen doorvoeren en hun werk met passie doen.

Tijdens het Landbouwcafé op woensdag 9 november in Theater De Voorveghter in Hardenberg gaat de documentaire in première. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Aanmelden voor het Landbouwcafé kan tot en met 5 november via www.hardenberg.nl/melkbus.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten