Hardenbergse Groendoeners werken aan zichzelf én aan de buurt!

In de gemeente Hardenberg loopt een ‘uniek’ experiment. Zo’n zestig collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt werken onder begeleiding in groepjes aan het groenonderhoud in de buurt. We noemen deze collega’s de ‘groendoeners’.

 

Het mes snijdt in dit experiment aan twee kanten. De groendoeners krijgen ‘mooie ontwikkelkansen’. En er is een toename van participatie (meedoen in de samenleving). Ze werken namelijk samen met inwoners, ondernemers, scholen, verenigingen, wijk- en buurtcentra. De groendoeners leren op deze manier zichzelf en de mensen om hen heen beter kennen.

Hierdoor voelen zij zich betrokken bij hun werk en ook van waarde in hun rol en taak bij de gemeente. Daarnaast ontdekken en ontwikkelen zij hun vaardigheden en talenten. De buurtkwekerij in de Marslanden, een wijk in Hardenberg, is een voorbeeld van zo’n mooi project dat hieraan bijdraagt.

“De provincie Overijssel steunt dit initiatief graag, omdat zij vinden dat iedereen die wil en kan werken daar ook de mogelijkheid voor moet krijgen. Het draagt bij aan een krachtige economie.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten