Eerste elektrische auto Openbare Werken afgeleverd in Coevorden

Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden nam eind vorige maand de sleutels van de eerste elektrische auto voor de dienst Openbare Werken in ontvangst van salesmanager Ernst Ebbinge van de Century Autogroep. De VW-bus is door Mediasign uit Coevorden voorzien van het logo van de gemeente Coevorden.

Jos Hagel van de Technische Dienst van de gemeentewerf Fort Verlaat, reageert: “We hebben de bestickering groot laten aanbrengen, dat verhoogt de veiligheid. Een witte bus valt in de winter natuurlijk minder op, met de bestickering zijn we goed zichtbaar. Volledig opgeladen heeft de bus een actieradius van ongeveer 475 kilometer. Opladen gaat snel, want we hebben als één van de eerste gemeenten een snellader. Dat is nodig omdat we bij calamiteiten altijd snel klaar moeten staan.”

Wethouder Jeroen Huizing maakte een proefritje. “De VW-bus ziet er niet alleen mooi uit in de frisse kleuren van de nieuwe huisstijl, hij rijdt ook prima! Mooi dat we hiermee als gemeente laten zien dat duurzaam rijden de nieuwe norm wordt.”

Het komende jaar worden nog dertien auto’s van Openbare Werken vervangen door elektrische auto’s.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten