Hardenberg krijgt er 200 hectare kruidenrijk grasland bij

De gemeente Hardenberg krijgt er 200 hectare kruidenrijk grasland bij. “Daarmee helpen we boeren met verduurzamen. Zo stellen we 400 hectare beschikbaar voor de campagne ‘1001ha’. Dat doen we samen met provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente.”

Zo kunnen melkveehouders uit de provincie een grote korting krijgen op kruidenrijk grasmengsel. Landelijk krijgen boeren maximaal 3 hectare korting. In de gemeenten Hof van Twente en Hardenberg krijgen melkveehouders tot 6 hectare korting. Zij hebben het geluk dat de gemeentes ook meehelpen. Naast de hulp vanuit de provincie.

Wethouder Martijn Breukelman zegt ‘blij’ te zijn dat de gemeente Hardenberg de melkveehouders korting biedt. “Kruidenrijk grasland zorgt voor meer bloemen boven de grond en meer en langere wortels in de grond, het werkt twee kanten op. Hopelijk bevalt het de boeren zo goed dat dit een blijvertje is.”

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen. Het zijn veel verschillende (bloeiende) kruiden en grassen. Zo komt er meer bodemleven en kunnen er meer insecten leven. “Dat is weer goed voor vogels. Kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen zijn dan niet meer nodig. En dat scheelt CO2-uitstoot. Ook voor koeien is dit mengsel van grassen en kruiden gezond.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten