Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marja Hamhuis

Mevrouw Marja Hamhuis-van der Bent uit Dedemsvaart heeft onlangs een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Burgemeester Maarten Offinga reikte het lintje uit in christelijke boekhandel De Welle in Dedemsvaart.

Hamhuis richtte boekhandel De Welle op in 1998. Zij was vanaf het begin de stuwende kracht achter de winkel. Deze wordt met verschillende vrijwilligers beheerd.

Ook was zij al vanaf haar tienerjaren betrokken bij het kerkelijk werk in Dedemsvaart. Zij organiseerde bijeenkomsten en kampweekends voor de jeugdvereniging. Verder was ze betrokken bij de Gospelgroep Gospelsound en gaf ze catechisatie. Hamhuis zet zich ook in voor Takecarebnb. Zij ving verschillende statushouders op in haar huis.

Op 1 april vierde christelijke boekhandel De Welle het 25-jarig jubileum. Tijdens een feestelijk samenzijn in de boekwinkel werd ze in het zonnetje gezet. Burgemeester Offinga vertelde haar daar dat zij voor haar inzet voor kerk en samenleving wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten