Forbo genomineerd voor Taalheldenprijs 2023

Forbo-Novilon uit Coevorden is genomineerd voor de landelijke Taalheldenprijs 2023. De nominatie was voor het bedrijf een verrassing. 

 

Het wordt op woensdag 21 juni spannend. Die middag wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amersfoort bekendgemaakt wie van alle genomineerden er met de landelijke titel vandoor gaat.

Taalpunt Coevorden heeft Forbo voorgedragen voor de Taalheldenprijs in de categorie Bruggenbouwers. Dat is niet voor niets. “De onderneming geeft ruimte aan het Taalpunt om de medewerkers te informeren over laaggeletterdheid. Daarnaast is Forbo zeer gemotiveerd om laaggeletterdheid in het bedrijf aan te pakken”, vertelt taalcoördinator Marleen Herbers.

Forbo en Taalpunt Coevorden hebben, na een presentatie voor werkgevers tijdens een netwerkbijeenkomst, een actieplan uitgewerkt. In dat plan staat het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterde werknemers centraal. Een volgende stap is dat de medewerkers door vrijwilligers van het Taalpunt ondersteund worden in het verbeteren van hun taalvaardigheid. Tegelijkertijd worden de werknemers die minder digitaal vaardig zijn, ondersteund bij het werken met de speciale Forbo-app. Dit is door medewerkers (digi-docenten) van de bibliotheek opgepakt. Zo ontstaat er een mooie samenwerking tussen onder meer het Taalpunt, de gemeente, de Bibliotheek en het bedrijf. De hoop is dat Forbo als ‘boegbeeld’ andere bedrijven wil en kan inspireren om ook aandacht te hebben voor laaggeletterdheid binnen hun bedrijf.

De Taalheldenprijs is een initiatief van de Stichting Lezen en Schrijven en wordt jaarlijks uitgereikt.

Taalpunt Coevorden bestaat sinds 2017 en heeft vestigingen in de bibliotheek Coevorden en Schoonoord. In totaal zijn er 30 vrijwilligers voor het Taalpunt actief in de gemeente.

 

Op de foto van links naar rechts: Marleen Herbers, coördinator Taalpunt, Marleen Wezeman, beleidsmedewerker gemeente Coevorden. Vanuit Forbo; Jolanda de Vries, communicatie en marketing, Christine Tack en Josja de Vries, beiden medewerker HR.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten