Nieuw GRondstoffen InleverPunt (GRIP) in Dalfsen

Goed en zo makkelijk mogelijk afval scheiden en grondstoffen winnen. Dat is het gezamenlijke doel van de gemeente Dalfsen en de ROVA. Daarom staat vanaf 6 juni iedere dinsdag in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen een GRIP-wagen. GRIP staat voor GRondstoffen InleverPunt. “Het mooie is dat uw ingeleverde afval, weer grondstof wordt voor het maken van nieuwe producten”, aldus de gemeente Dalfsen. Zo draagt de GRIP-wagen bij aan de ambitie ‘nul restafval in 2050’.

 

Bij de GRIP-wagen kunnen inwoners uit gemeente Dalfsen terecht met kleine hoeveelheden grondstoffen. Denk aan grondstoffen die niet in de ondergrondse container horen, zoals piepschuim, klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten. Voor grotere hoeveelheden of grote stukken grof huishoudelijk afval, kunnen inwoners terecht op het ROVA-Milieubrengstation aan de Rijnlandstraat in Zwolle. Tegen betaling kan ook gebruik van de ophaalservice van ROVA worden gemaakt.

De GRIP-wagen staat vanaf 6 juni iedere dinsdag in drie kernen, Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Respectievelijk van 12.30 tot 15.30 uur in de Franse Pad, van 8.30 tot 11.30 op het Kroonplein en van 12.00 tot 15.00 uur in zwembad De Meule.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten