Centrumvisie Dedemsvaart geeft doorkijk naar de toekomst

Winkelen, boodschappen doen, wonen en een mix. Over tien jaar bestaat het centrum van Dedemsvaart uit vier verschillende zones. De winkels zitten bij elkaar in de buurt. De Julianastraat Noord is een levendige woonstraat. De inrichting van de openbare ruimte is overzichtelijk en verkeersveilig. Er is veel groen en een sterkere verbinding met de Vaart. Dit toekomstbeeld staat in de vernieuwde centrumvisie voor Dedemsvaart.

 

De gemeente heeft de visie samen met inwoners, ondernemers en betrokkenen gemaakt. De visie is sinds 20 juli te bekijken.

Wethouder Martijn Breukelman: “Het centrum van Dedemsvaart is een belangrijke trekker voor inwoners en bezoekers uit de regio voor de dagelijkse boodschappen. Maar ook om te winkelen of voor een uitje. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een aantrekkelijker centrum.”

 

Hij vervolgt: “Er zijn nieuwe woonwinkelcomplexen gebouwd. Winkels zijn verplaatst waardoor het winkelgebied nu compacter is. De openbare ruimte kreeg een nieuwe inrichting. En er zijn nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Van de Julianastraat maken we een kleurrijke winkelstraat met groene hagen en bloemen. Dat past bij de rijke geschiedenis van Dedemsvaart als dorp van kwekers en verveners.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten