‘Samen armoede en schulden voorkomen’ in Coevorden

Bestuurders van woningcorporaties Domesta en Woonservice, Stichting Invulbrigade, Humanitas, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en de gemeente Coevorden tekenden eerder deze maand het convenant ‘VoorzieningenWijzer 2023+’. Ze spreken daarmee af meer te willen samenwerken om te voorkomen dat inwoners in problematische schuldsituaties en langdurige armoede terechtkomen. Daarvoor zetten ze zwaarder in op de VoorzieningenWijzer.

 

Wethouder Joop Slomp juicht de samenwerking toe: “Dit gaat ons helpen om meer inwoners te bereiken en hen te helpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare regelingen.”

De VoorzieningenWijzer is een online hulpmiddel voor inwoners waarmee ze gemakkelijk kunnen zien voor welke regelingen ze in aanmerking komen. In de gemeente Coevorden zijn dat bijvoorbeeld huurtoeslag, energietoeslag, zorgtoeslag en de gemeentepolis voor de zorgverzekering. Maar ook de gemeentelijke regelingen zoals het Maatwerkfonds, Bijzondere Bijstand, individuele inkomenstoeslag, kwijtschelding gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting, de Doe-Mee-regelingen en de Voedselbank. Inwoners kunnen zelf thuis online de VoorzieningenWijzer doorlopen. Maar niet iedereen kan of doet dat. De organisaties gaan nauwer samenwerken om meer hulp te kunnen bieden. Ze willen dat meer inwoners de VoorzieningenWijzer optimaal benutten en ze daarbij ondersteunen bij het invullen.

Inwoners kunnen via Maatschappelijk Welzijn Coevorden een afspraak inplannen door te mailen naar devoorzieningenwijzer@mwcoevorden.nl of dooor langs te gaan tijdens één van de inloopspreekuren van de betrokken partijen. Deze spreekuren vinden plaats op woensdagmorgen in de bibliotheek in Coevorden van 10 tot 12 uur, donderdagochtend in Ravelijn Verbindt van 9 tot 12 uur, donderdagmiddag bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden van 13 tot 16 uur en vrijdagochtend bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden op afspraak. Voor een afspraak in Schoonoord kunt u bellen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden via 085-273 5256. Ook voor overige vragen zijn inwoners welkom.

Men vindt de VoorzieningenWijzer op Datgeldtvoormij.nl

 

Op de foto van links naar rechts Erik Feijen (VoorzieningenWijzer), Joop Slomp (wethouder), Bothilde Buma (Woonservice), Stefan Snoeijer (Maatschappelijk Welzijn Coevorden), Tamara Hazenberg (Humanitas), Mirjam Krutzen (Domesta) en Caroline en Jaap van Stichting Invulbrigade.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten