Hernieuwde inzet voor werkzoekenden in de gemeente Dalfsen

Het werkcafé in Dalfsen werd eerder deze maand officieel geopend. Wethouder Betsy Ramerman opende de uitspanning met een ‘inspirerend welkomstwoord’. Hiermee gaf ze het startsein voor de wekelijkse ontmoetingsplek. Ook ontving ze werkzoekenden die waren uitgenodigd om met de wethouder in gesprek te gaan.

 

Het werkcafé is bedoeld om mensen bij te staan bij het vinden van werk of die interesse hebben in (om)scholing. Het is een initiatief van de gemeente Dalfsen.

Wethouder Betsy Ramerman: “We willen op een laagdrempelige manier de juiste ondersteuning bieden en hopen hiermee inwoners verder te helpen naar betaald werk. Wij vinden namelijk dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij. En daar gaan we voor, samen met elkaar werken aan een toekomst voor ons allemaal. Het werkcafé gaat aan dit doel bijdragen.”

Tijdens het werkcafé kan elke inwoner van de gemeente Dalfsen terecht met vragen over werk en scholing. Dit kunnen vragen zijn over: ‘hoe schrijf ik een brief? Of: ‘ik wil een diploma halen, hoe pak ik dat aan?’ En ‘hoe kunnen social media helpen bij mijn zoektocht?’ Verder worden er verschillende workshops en trainingen gegeven met interessante onderwerpen. Het werkcafé is vrijblijvend en kosteloos. Zowel de loopbaanbegeleiders als de adviseur werkgeversdienstverlening staan klaar voor de bezoekers tijdens de inloop.

Elke dinsdagochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur, opent het werkcafé haar deuren in de kulturhusen. Elke week in een andere kern van de gemeente Dalfsen. In de oneven weken in de Trefkoele+ in Dalfsen, in de even weken in De Spil in Nieuwleusen. Op de laatste dinsdag van elke maand in De Mozaïek in Lemelerveld.

 

Bekijk de website www.dalfsen.nl/werkcafe voor de exacte data.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten