Uitgave ’t Zuute Plassie stopgezet

Door zijn drukke werkzaamheden als webmaster en tevens redacteur van ’t Zuute Plassie heeft Tjeerd de Leeuw een punt moeten zetten achter zijn enorme klus om de tweemaandelijkse digitale Nieuwsbrief ’t Zuute Plassie uit te geven.

 

Na 7,5 jaar en 46 afleveringen (de eerste nieuwsbrief verscheen eind augustus 2007) stopt de stichting OudOmmen.nl dan ook met de uitgave van ’t Zuute Plassie. De inhoud van ’t Zuute Plassie heeft – net als de website www.OudOmmen.nl – betrekking op de historie van de regio Ommen. De digitale nieuwsbrief is goed voor 616 abonnees, waarbij de naam linkt naar het Ommer zoete broodje dat rond Sint Nicolaas te verkrijgen is.

 

“Jammer!”. “Zijn we ons kort inkijkje in oud Ommen nu kwijt?”. “Ik keek er graag naar uit” “’t Zuute Plassie is voor ons even weer thuis komen in het mooie Ommen, waar we onze roots hebben liggen”. Zo maar enkele reacties van lezers na het bekend worden dat er een einde is gekomen aan ’t Zuute Plassie.

“Het was altijd een enorme klus om de nieuwsbrief de deur uit te krijgen, maar ik heb het met veel plezier gedaan. Uit reacties hebben ik ook mogen opmaken dat het altijd werd gewaardeerd. De lezers zorgden ook regelmatig voor een bijdrage”, aldus Tjeerd de Leeuw.

 

“Het bijhouden en uitbreiden van de (oude) website en de ontwikkeling van de nieuwe website neemt te veel tijd in beslag om ’t Zuute Plassie er nog gewoon bij te doen”, aldus Tjeerd de Leeuw, die aangeeft dat het in de lucht houden van de website OudOmmen er een is op basis van een leuke hobby, naast zijn baan met een 40-urige werkweek. “Bovendien hebben we een paar ‘nieuwe uitdagingen’ in beeld en dan moeten er wel dingen vervallen. Op basis van de impact voor onze stichtingsdoelstelling is dat helaas de nieuwsbrief geworden”,

 

De Leeuw benadrukt dat het stopzetten niet hoeft te betekenen dat ’t Zuute Plassie voorgoed is verdwenen. “Als iemand zich geroepen voelt om voortaan ’t Zuute Plassie te willen samenstellen laat die zich dan melden. Hij of zij is van harte welkom”.

 

Op de site van “Vrijwilligers Steunpunt Ommen” is de vacature “Redacteur nieuwsbrief ’t Zuute Plassie” geplaatst. Bijvoorkeur wordt uitgekeken naar twee nieuwe redacteurs die (samen) bereid zijn – na een inwerkperiode – geheel zelfstandig zorg te dragen voor zowel de inhoud, opmaak en verzending van de nieuwsbrief.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten