Open dag opvanglocatie asielzoekers Ommen

De opvanglocatie voor asielzoekers Besthmenerberg in Ommen organiseert op zaterdag 13 december a.s. een open dag van 11.00 – 15.00 uur. Twee maanden na de opening wil het COA geïnteresseerden nader kennis laten maken met de wijze waarop de opvang in Ommen georganiseerd is.

 

De medewerkers van het COA laten bezoekers via een georganiseerde rondleiding zien hoe de opvang er nu uit ziet, hoe de bewoners leven en wat hun dagelijkse activiteiten zijn. De vrijwilligers die betrokken zijn – en dat zijn er velen-  laten hun kledingwinkel zien. Geïnteresseerden  kunnen vragen stellen aan de medewerkers van het COA en andere organisaties die betrokken zijn bij de asielprocedure zoals Vluchtelingen Werk Nederland  en over gezondheidsaspecten aan het GCa, dat de gezondheidszorg voor asielzoekers regel. Jonge bezoekers kunnen zich vermaken in de speeltuin. Voor hen is er bovendien ranja en een kleine lekkernij.

 

Op deze dag is ook de Trailrun georganiseerd, start en aankomst is op de opvanglocatie. De deelnemers aan de run maken gebruik van dezelfde centrale ruimte op het park. Enkele van onze bewoners doen overigens ook mee aan deze run en kunnen natuurlijk wel wat aanmoediging gebruiken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op zaterdag 13 december a.s. op de Besthemerberg 1 in Ommen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten