Veel te beleven tijdens Week van de Amateurkunst Ommen

Van 30 mei tot en met 7 juni is er in Ommen van alles te doen op het gebied van cultuur tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK). Wethouder Ko Scheele is enthousiast over het programma van de WAK: “Er is zo veel te doen op cultureel gebied in Ommen.

 

Er is maar één nadeel: je komt tijd tekort om alles te bezoeken.
De week is zo vol dat de eerste activiteit al voor de WAK begint: op vrijdag 29 mei opent wethouder Scheele de nieuwe expositie van Kunst onder de Wieken in de Konijnenbeltsmolen.

 

Op zaterdag 30 mei start de WAK dan echt in het Bostheater met een dansvoorstelling en een voorstelling van de Jeugdtheaterschool. Vanaf 10.30 uur begint het programma, waarin onder meer de Cultuurprijs wordt uitgereikt. Van 10.00 tot 17.00 uur is er in de Husselmus van alles te doen rond de nieuwe expositieruimte Kunst in de Kelder. Verschillende kunstenaars en ambachtslieden geven demonstraties en creëren ter plekke kunst. Wethouder Scheele opent om 13.30 uur de expositie Kunst in de Kelder.

 
Zaterdagavond is er in de Carrousel de Ommer Music Happening 2015 door het slagwerkensemble van CMV Soli Deo Gloria met twee koren, project kinderkoor, een rockband en solisten. Samen geven ze een bijzonder concert. De hele zaterdag zetten meer dan twintig ateliers in het Vechtdal hun deuren open tijdens de open atelierdagen. Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen, alle deelnemende ateliers zijn te vinden op de website www.vechtdalwak.nl.

 
Wie geïnteresseerd is in zelf muziek maken kan tijdens de WAK aanschuiven bij een van de open repetities van Muziekvereniging Crescendo (maandag- en dinsdagavond) of het Sallands Bachkoor (maandagavond). Op donderdag 4 juni is er in Muziekcafé Content in Beerzerveld een Muziekcafé met open podium. Ben je zanger, cabaretier, dichter of muzikant in de dop? Laat dan van je horen op het Open Podium. Voor de winnaar van het talent van 2015 is er een prijs van 500 euro en een avondvullend programma!

 
Zaterdag 6 juni en zondag 7 juni wordt een kunstmarkt en vliegerfeest gehouden bij Space art. Van ’s morgens tot ’s avonds is hier van alles te doen. Ook bij Wijksteunpunt ’t Vlierhuis is het zaterdag gezellig: op de creatieve handenbeurs vindt u van alles rond schilderen, werken met klei, sieraden 19 mei 2015 maken en glaskunst. Soli Deo Gloria houdt 6 juni tussen 15.30 en 17.30 uur open huis in het nieuwe verenigingsgebouw. Er zijn vooral activiteiten voor kinderen.

 

Zondag 7 juni wordt in het Bakhuis bij Atelier Witharen een virtuele tour geopend. De geschiedenis van het erf en zijn voormalige bewoners de gebroeders Borger staan hierbij centraal. In het Bostheater is zondag een concert van muziekvereniging Crescendo in samenwerking met popkoor Vocalicious.

 
De hele week zijn er exposities te zien in onder andere de Kunstkelder, Space Art, Artstudio en in het centrum kunt u de Panelenroute bekijken. Een aantal activiteiten wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Dalfsen en Hardenberg. Op zaterdag 30 mei is er in het LOC Hardenberg een concert van het Mega Jeugdorkest met leden van diverse muziekverenigingen uit het Vechtdal. Op woensdag 3 juni is in de Trefkoele+ in Dalfsen een bijeenkomst voor historische verenigingen, de culturele erfgoedsector en musea uit het Vechtdal. Liesbeth Tonckens van Gelders Erfgoed houdt een lezing over historische collecties in 2015: van informatie naar beleving.

Het volledige programma is te vinden op www.vechtdalwak.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten