Foto: H.G. Foto

Station tot Station Loop gaat als een trein

De achtste editie van de Station tot Station Loop staat in de startblokken. Woensdag 27 mei gaat de loop met een deelnemersveld van 1.250 lopers van start. Na een succesvolle 7e editie klinkt woensdag 27 mei om 19.30 uur het startschot voor de loop over een afstand van tien Engelse mijlen, zo’n zestien kilometer.

 

Traditiegetrouw een wedstrijd tussen de treinstations Ommen en Dalfsen. “De voorbereidingen zijn in volle gang liggen op schema”, geeft voorzitter Bernhard Kootstra aan. “Hopelijk wordt het niet zo’n natte editie als vorig jaar. Toen waren de loopcondities na de hevige regenval niet optimaal. Gelukkig zagen wij wel dat zowel de deelnemers als de toeschouwers, voornamelijk inwoners van ons mooie Vechtdal, zich niet zo gauw door het weer lieten beïnvloeden. De weersvoorspellingen zien er voor woensdag gunstig uit”.

 
De loop gaat door Vilsteren waar tal van initiatieven de deelnemers en toeschouwers zullen verrassen. Plaatselijk Belang Vilsteren zorgt voor een schitterende entourage tijdens de doorkomst met muzikale omlijsting voor jong en oud. De Vilsterse molen speelt hierin een prominente rol.

 
“Deze unieke en nostalgische doorkomst is een blijver”, vindt Rik Minkjan, verantwoordelijk voor de startlocatie. “Zo hebben we het shantykoor De Stuwzangers weer in ons midden en zal op de dijk in Hessum de doedelzak opnieuw sfeer aan de loop toevoegen. Daarnaast vindt er ritmische ondersteuning van DJ Koen, DJ Nils en Rambakkie langs het parcours plaats”.

 
De Station tot Station Loop vervolgt na de Vilsterse Molen zijn route via landgoed Hessum en kasteel Rechteren naar de finishlocatie bij station Dalfsen. Daar zullen de eerste deelnemers vanaf ongeveer 20.20 uur aankomen en worden ontvangen door speaker Henk Borgmeijer. De Rechterensedijk en de Stationsweg in Dalfsen zullen tussen 20:15 en 21:30 uur afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

 

Voor een cooling-down wordt ook gezorgd. De organisatie nodigt na afloop alle deelnemers en toeschouwers uit in het Oude Station in Dalfsen om de prestaties onder het genot van een hapje, drankje en muziek te vieren.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten