NL DOET, Ommen doet mee!

Ook in 2015 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om op 20 en 21 maart 2015 een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
NL DOET is de laatste jaren uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. In de 2014 editie waren 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.600 klussen, een recordaantal. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

 

Ook voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen is dit weer een mooie kans om, gesteund door een landelijke campagne, een aantal nuttige en leuke klussen aan te melden om zo nieuwe vrijwilligers een kijkje in de keuken te gunnen en enthousiast te maken voor hun activiteiten. Dus…. moet uw speeltuin opgeknapt worden of het dorpshuis geschilderd, wilt u ouderen of gehandicapten een dagje uit aanbieden, heeft u ideeën voor een gezellige high tea en een zangmiddag of wilt u het buitenterrein eens lekker aanpakken en zomer klaar maken, meld dan uw klus aan via www.nldoet.nl! Maak een leuke omschrijving en laat iedereen weten dat er bij uw organisatie werk aan de winkel is op 20 en 21 maart 2015.

 

Als u uw klus tijdig aanmeldt kunt u een financiële bijdrage van maximaal € 400,= ontvangen van het Oranje Fonds. Let op: de aanvraag van de klus moet voldoen aan een aantal voorwaarden en het digitale aanvraagformulier voor deze bijdrage moet uiterlijk 31 januari 2015 binnen zijn bij het Oranjefonds! Kijk op www.nldoet.nl. Er is een beperkt budget beschikbaar, dus op=op!

 

Op www.nldoet.nl vindt u alle nodige ondersteunende informatie, zoals de voorwaarden voor de financiële bijdrage, een stappenplan, tips en ideeën voor een leuke klus, een beschrijving van het promotiepakket en downloadbare folders, logo’s en posters.

 

Natuurlijk kunt u voor advies, meedenken en ondersteuning ook terecht bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen, intermediair voor NL DOET. Wij helpen u graag verder!

 

Het Vrijwilligerssteunpunt is gevestigd in het gemeentehuis in Ommen, Chevalleraustraat 2, 7731 EE Ommen, en bereikbaar via tel. 14 0529, email vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl en website www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten