Buurtvereniging Rond de Regge bestaat 35 jaar

Buurtvereniging Rond de Regge is opgericht in 1980 en bestaat dit jaar 35 jaar. Dit wordt gevierd tijdens het tweejaarlijkse feest bij het sportveld aan de Regge, tegenover restaurant Nieuwebrug.

 

De buurtvereniging bestaat uit vier verschillende buurtschappen: Archem, Besthmen, Eerde en Giethmen. Inmiddels telt de buurtvereniging meer dan 500 leden en donateurs, terwijl deze relatief kleine buurt niet beschikt over inwonersaantallen als in Lemele of Witharen. Dat betekent dat de betrokkenheid hoog is.

 

De buurtvereniging organiseert verschillende jaarlijkse activiteiten, maar het Volksfeest en de Lichtroute worden tweejaarlijks georganiseerd door een specifieke commissie: de lichtroutecommissie. Komende week staat het Volksfeest op de planning en september 2016 staat de Lichtroute weer op de planning.

 

Komende donderdag, vrijdag en zaterdag staat de grote feesttent weer aan de Regge. Op 25, 26 en 27 juni gaan de buurtschappen Archem, Besthmen, Eerde en Giethmen strijden om de eer van het beste buurtschap. Onderdelen: zeskamp, theorieronde, volleybal, boomstam lopen, strozak gooien, ton rollen, playbackshow, blind bal vangen, peerdemiegen, buikschuiven, zeephelling, rode draad spel, enz. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor het publiek.

Donderdag 25 juni:
19:00 Zeskamp deel 1
21:00 DJ in de feesttent

Vrijdag 26 juni:
14:00 Kindermiddag
20:00 Playbackshow

Zaterdag 27 juni:
13:30 Zeskamp deel 2
16:30 Prijsuitreiking in de tent
17:30 De Boet’n Bloazers
20:00 Pop/rock band: Local Speed Delivey + DJ in de feesttent

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten