Buurtvereniging ‘Rond de Regge’ viert 75 jaar vrijheid met planten duizenden bloembollen

In de buurtschap Besthmen bij Ommen heeft de buurtvereniging Rond de Regge duizenden bloembollen gepoot op de Manitoba-rotonde. Leden van de buurtvereniging klaarden zelf deze klus en hebben ook het ontwerp bedacht. De bedoeling is dat deze volgend jaar volop bloeien als 75 jaar vrijheid word gevierd. Het jaar ‘75’ komt ook terug in een silhouet van kleurige bloemenpracht.

Dit initiatief werd mogelijk gemaakt door de Rabobankclubactie. De Manitoba rotonde, ter hoogte van de Besthmenermolen aan de Hammerweg is een eerbetoon aan het Canadese leger, de XII Manitoba Draagoons. Dit Canadese Cavalerie Verkennings Regiment was in velen delen van het vasteland van Europa actief en ook in deze regio. Ommen werd door het Canadese leger op 11 april 1945 bevrijd.

In 2020 herdenkt en viert Nederland dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is geëindigd. In Ommen is, om de herdenkingen en festiviteiten te organiseren, de stichting Ommen 75 jaar vrijheid opgericht die de afgelopen maanden aan de slag is geweest met het maken van plannen, het vinden van financiële middelen en betrekken van vrijwilligers en organisaties.

Ommen en de verschillende dorpskernen houden zeven verschillende dagen waarop herdacht en gevierd gaat worden. Verder wordt de landelijke kalender gevolgd wat betreft de vieringen en herdenkingen. Op 11 april 2020 wordt de bevrijding van Ommen groots gevierd.

Foto: Stichting Ommen 75 jaar vrijheid

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten