VVD: “Winkels open op zondag”

De fractie van de VVD is voorstander van de mogelijkheid de winkels op zondagmiddag open te laten zijn. Dat laat fractievoorzitter Ilona Lagas weten. “Vrij ondernemerschap hebben wij hoog in het vaandel, maar dan ook echt vrij en niet gedwongen. Het is natuurlijk het beste als er afstemming is wanneer ze open zijn.”

“Wij kunnen ons voorstellen dat het handig is in het hoogseizoen, op die zondagen waarop er een evenement in Ommen is en vlak voor Sinterklaas en Kerst. Natuurlijk hebben wij begrip voor de kleinere zaken met weinig personeel, maar wij missen in de tegenstand discussie de optie de winkels in het laagseizoen minder open te laten zijn, zoals bijvoorbeeld voor iedereen een vaste sluitingsdag op maandag. Ondernemers weten prima waar en wanneer hun pieken liggen.”

 

Ook later open in het hoogseizoen is een optie, geeft Lagas aan. “Loop maar eens door de stad in de vroege ochtend. Voor 10.00 uur zie je in vakantietijd nauwelijks iemand. Logisch natuurlijk, want toeristen hebben vakantie en doen rustig aan en veel van de eigen bevolking is elders op vakantie.”

 

“Kortom wat de VVD betreft akkoord. Aan de ondernemers adviseren wij samen een ritme te vinden waarbij de meesten zich prettig voelen, want duidelijkheid is voor de klant het belangrijkste. Overigens vinden wij dat supermarkten prima altijd open kunnen zijn op zondag.”

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten