Ommen – Hardenberg krijgt erkenning Mantelzorgvriendelijke werkgever

De Bestuursdienst Ommen-Hardenberg, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Ommen en Hardenberg, heeft de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever gekregen. De Stichting Werk & Mantelzorg heeft de erkenning vrijdag 3 juli uitgereikt.

 

Mantelzorg is het langdurig of intensief onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, kind, ouder, vriend of buur. Veel mensen combineren werk en mantelzorg; één op de zes werknemers is mantelzorger. “Met de veranderingen in de zorg verwachten we steeds meer van de samenleving”, vertelt wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg. “We vinden het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen; mantelzorg speelt dan een steeds grotere rol. Als werkgever moeten we een goed voorbeeld geven. Ik ben er trots op dat wij bij onze medewerkers mantelzorg mogelijk maken.”

 

Ook wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen is enthousiast. “Onze gemeenteraad heeft hier al eerder aandacht voor gevraagd. We willen bevorderen dat de bedrijven in Ommen een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid voeren. Laten we dan met ons zelf beginnen!”

 

Leonie Dennenberg is als directeur van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg de werkgever van de medewerkers van de gemeenten. “Mantelzorg en werk kan een zware combinatie zijn. Ik vind het vooral van belang dat we hierover het gesprek met elkaar aan gaan. Dat is het begin van het vinden van oplossingen. We hebben verschillende instrumenten om in te zetten voor een werknemer. Zo werken we met flexibele werktijden en kun je verlof kopen of tijdelijk minder werken. Wat werkt verschilt per situatie, daarin willen we zo veel mogelijk maatwerk bieden.”

 

De Stichting Werk&Mantelzorg is opgericht door Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg en Qidos, HR trainings- en adviesbureau, om de combinatie werk en mantelzorg in Nederland beter mogelijk te maken. Om de ambitie van een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat te realiseren, werkt de stichting samen met werkgevers, overheid, gemeenten, werknemersorganisaties en mantelzorgers. De stichting voert projecten uit op de gebieden advies, onderzoek, voorlichting en implementatie, waaronder de Erkenning ‘Wij werken Mantelzorgvriendelijk’. Meer informatie: www.werkenmantelzorg.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten