De kijk van Jumbo Ommen op de zondagsopening

De winkeltijdendiscussie maakte de afgelopen tijd veel los in Ommen. De definitieve beslissing valt na het zomerreces. Eerst volgen vier proefzondagen, waarop de ondernemers de deuren wel mogen openen. Eric Epskamp en Ronald Heemskerk van Jumbo Ommen wilden graag hun visie op de winkeltijden toelichten.

Veel van onze klanten, zowel inwoners van Ommen en omliggende dorpen als onze gasten, hebben aangegeven graag op zondag te kunnen winkelen. De kracht van onze winkel is dat wij klanten altijd serieus nemen en trachten onze bedrijfsvoering daarop aan te passen. Dit geldt voor ons assortiment, de kwaliteit van onze produkten, de klantvriendelijkheid van onze medewerk(st)ers en dús ook voor de openingstijden. Om die reden zouden wij heel graag de zondagen in juli en augustus onze winkel willen openen.

Ondanks een politieke meerderheid vóór vrije invulling van zondagopenstelling heeft de raad onverwachts besloten geen vergunning te verlenen. In plaats daarvan is nu een compromis aangeboden waarbij winkeliers maximaal 4 zondagen tot het einde van het jaar de deuren mogen openen. Ondanks dat wij zeer verbaasd en teleurgesteld zijn over deze gang van zaken én wij van mening zijn dat het geboden compromis onvoldoende mogelijkheden biedt, kiezen wij er nu toch voor om solidair te zijn met veel van onze collega-ondernemers in het centrum.

Van 19 juli t/m 9 augustus is Jumbo Ommen dus 4 zondagen geopend (van 12.00 – 19.00 uur).

Ronald Heemskerk, Eric Epskamp & medewerkers

Jumbo Ommen

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten