Jumbo Ommen ruimt zwerfafval op

Bij SSK supermarkt Jumbo Ommen houden ze niet van zwerfafval. Daarom organiseren ondernemers Ronald Heemskerk en Eric Epskamp op zaterdag 28 maart tijdens de Landelijke Opschoondag, als Supporter van Schoon een grote schoonmaakactie in de omgeving van hun winkel. Want: “Het schoonhouden van onze supermarkt stopt niet bij de drempel.”

 

IJsverpakkingen, kassabonnen, sigaretten en lege frisdrankflesjes. De directe omgeving van een supermarkt is een plek waar vaak afval ligt. Terwijl een schone winkelomgeving juist uitnodigt. Ondernemers Epskamp en Heemskerk van Jumbo steken daarom op zaterdag 28 maart van 10.00 tot 11.00 uur met medewerkers en deelnemers aan de Vuldekas-actie flink de handen uit de mouwen. Ronald Heemskerk licht toe: “Wij dragen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK), wat staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

 

Belangrijke thema’s binnen het SSK keurmerk zijn ‘duurzaamheid’ en ‘lokale betrokkenheid’. Ook het onderwerp ‘afvalinzameling en –reductie’ staat hoog in het vaandel. Voor onder andere die thema’s zetten we ons extra in. We nemen allerlei maatregelen om zo min mogelijk afval te produceren. En het afval dát blijft liggen op het terrein rond onze winkel, ruimen wij graag zo snel en efficiënt mogelijk op. De Supporter van Schoonactie is ons dus op het lijf geschreven, en past uitstekend bij het SSK keurmerk en het onderscheidend ondernemerschap.”
Eric Epskamp verwacht dat een schone(re) winkelomgeving klanten stimuleert om het ook netjes te houden. “Het is prettiger winkelen in een buurt zonder zwerfafval. Bovendien geeft het een groter gevoel van veiligheid.” Hij roept iedereen die van schoon(maken) houdt en hart heeft voor de buurt op om deel te nemen aan de actie.
Landelijke Opschoondag is een initiatief van NederlandSchoon, dat zwerfafval in Nederland wil voorkomen en bestrijden. Samen met Stichting Super Supermarkt rolt NederlandSchoon de opruimcampagne grootscheeps uit in SSK supermarkten door het hele land. Stichting SSK reikt het Super Supermarkt Keurmerk uit aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en (net) buiten hun supermarkt. In het SSK staan zeven thema’s centraal: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten