Grensloos kunst verkennen in het Reestdal

De achtste editie van Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal komt eraan. Dit is een kunstroute langs (internationale) moderne kunst op de grens van Overijssel en Drenthe.


De kunstcommissie van Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal heeft bijna 40 professionele kunstenaars bereid gevonden te exposeren op ruim 25 locaties in de omgeving van De Wijk en IJhorst. De kunstenaars zijn regionaal of landelijk, soms zelfs internationaal bekend. Net als in vorige edities zijn de kunstuitingen zeer gevarieerd. De achtste editie van Grensloos Kunst Verkennen wordt dit jaar gehouden van 10 tot en met 27 september, van donderdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstenaars
Vanuit de regio is onder andere werk te bewonderen van Jeroen en Henk Boerwinkel uit Meppel en Hugo Galama uit Ansen. Internationaal bekend is bijvoorbeeld Florentijn Hofman met zijn Rubber Duck in Osaka (Japan). Een foto van zijn werk ‘Vette Aap’ is dit jaar de blikvanger voor de catalogus, de flyer en de poster.

De wandel- of fietsroute is ongeveer acht kilometer lang, startlocaties en verkooppunten zijn: De Caravan, Tillemaweg 65 en De Havezate, Dorpsstraat 78 in De Wijk. In IJhorst kan er gestart worden bij De Galerij, Kerkweg 12 en KroKo Multipunt aan de Heerenweg 42. Toegangskaarten kosten €3,50 en zijn meerdere dagen te gebruiken in de periode 10 t/m 27 september. Fietsverhuur is mogelijk via De Caravan en De Galerij.

Opening
De officiële opening van Grensloos Kunst Verkennen is op vrijdag 11 september om 19.30 uur in de kerk van IJhorst. Op het programma staan onder meer een visie op en impressie van de kunstroute, een optreden van de Groningse componist-chansonnier Arnold Veeman en na afloop het ‘wijntje op het pleintje’. In goede samenwerking met Gemeente Staphorst wordt in het kader van de WAK (Week van de Amateurkunst) op vrijdag 11 september een workshop gehouden in De Poele. Ouderen gaan langs de kunstwerken om ze te fotograferen en een tentoonstelling in te richten.

Bij KroKo Multipunt is een workshop linoleum snijden door Sietske Bosma, opgave is mogelijk voor 12/13 en 18 september. In een speciale editie van de Literaire Hemel krijgt het thema ‘taal’ vorm op vrijdag 18 september om 20.00 uur in de kerk van IJhorst. Miek Zwamborn en Jan Glas worden geïnterviewd over hun dubbeltalent (kunstenaar / schrijver) en hun werk. Ook belicht Leo Janssen de brieven van Vincent van Gogh van alle kanten. De muzikale omlijsting is in handen van Melle de Boer. Kaartverkoop aan de kerk.

Een uitgebreid programma, alle deelnemende kunstenaars en informatie over workshopdeelname is te vinden opwww.grenslooskunstverkennen.nl en op de folders en de posters van Grensloos Kunst Verkennen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten