Smaakmakers Festival: Openluchtrestaurant in het Reestdal Unieke locatie op de grens van Drenthe en Overijssel

Op zaterdag 26 en zondag 27 september strijken in het Reestdal zo’n 25 rollende keukens neer in een weiland aan de Julianaweg tussen De Wijk en IJhorst. Twee dagen lang genieten van eten en drinken, smullen van verhalen, foodwalks en live muziek op het gratis toegankelijke Smaakmakers Festival. Een perfecte zomerafsluiter en een ideale gelegenheid om met het hele gezin, vrienden, buren of collega’s af te spreken en gezellig samen te genieten van eten en de verhalen eromheen.

Ontspannen genieten van eten, verhalen en muziek
Van pure, bijzondere ingrediënten worden de lekkerste gerechtjes bereid in bijzondere rollende keukens, van caravan tot imposante groene legerambulance. Een feest voor het oog én voor de smaakpapillen, er is voor elk wat wils. Een kleine greep uit het aanbod. ‘De Schildhoeve’ presenteert vanuit een smoking BBQ een nieuw barbecueconcept, ‘Plaizier on Tour’ bereid – vanuit een Volkswagenbusje uit 1960 – hartige wafels. ‘PP Mangerie’ uit De Wijk serveert het hippe Pulled Pork, de ‘Man van de Knakworst’ geeft knakworst een nieuwe dimensie en ‘Smoothie Batidos’ serveert supergezond genietsap. Het festival wordt compleet met een mooie muzikale dressing van in totaal 5 live bands.

Foodwalks & Live Cooking
Zowel op zaterdag als op zondag worden wandel en fiets Foodwalks georganiseerd. Onderweg worden planten en kruiden in de natuur geplukt en naderhand worden er smakelijke gerechtjes van gemaakt d.m.v. Live Cooking op het terrein. Kijk op de website voor de verschillende mogelijkheden per dag.

Lekker Landschap, Snoepen uit de natuur
Mede dankzij de unieke locatie aan de Reest en daardoor prachtig gelegen op de grens van Drenthe en Overijssel, werken Landschapsbeheer Drenthe en Landschap Overijssel graag weer mee aan het festival. Wie nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van plukken en eten uit de natuur, kan er zijn hart ophalen. Op het festivalterrein  is een landelijke markt ingericht waar veel informatie te verkrijgen is, inclusief een aantal smakelijke streekproducten.

Voor jong en oud
Ook voor kinderen en jongeren is het Smaakmakers Festival een feest. Ze kunnen kiezen
uit diverse activiteiten. Er is o.a. een kindertheater, een heus kinderkookcafé en Kleurig Kakelen heeft speciaal voor het festival een creatieve workshop ontwikkeld. Wie dat wil mag pony rijden en de oudere jeugd kan meedoen aan een echte survival, georganiseerd door Reestdal Outdoor.

De toegang tot het festival is gratis. Bezoekers betalen alleen voor eten en drinken. Meer informatie en een overzicht van alle food trucks is te vinden op www.smaakmakersfestival.nl

Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie over het Smaakmakers Festival kunt u contact opnemen met  Jan van Goor, voorzitter, via smaakmakersfestival@gmail.com of tel. 06 27745955.

Voor nadere informatie over de foodwalks kunt u contact opnemen met Chantal Wachtmeester, Landschap Overijssel, via chantal.wachtmeester@landschapoverijssel.nl en/of Sibert Hoeksma, Landschapsbeheer Drenthe, via s.hoeksma@lbdrenthe.nl.
___________________________________________________________________________

Programma woensdag 9 september voor pers en genodigden :
12.00 uur                               Ontvangst op Chateauhotel en restaurant ‘De Havixhorst’ met toelichting op de unieke  locatie en de (vrij toegankelijke)  Beeldentuin  door eigenaar Jos Wijland.
Routebeschrijving:
http://www.dehavixhorst.nl/contact/15/

12.15-12.45 uur                Luxe Lunch (wordt aangeboden door de Havixhorst) met ondertussen ins & outs over de 8ste editie Grensloos Kunst Verkennen

12.45-13.00 uur                Toelichting op het Smaakmakers festival, dat het laatste weekend van september (26/27 september) gehouden wordt in De Wijk: Op dit festival strijken zo’n 25 rollende keukens neer. Ze bereiden een keur aan gerechten en ze vertellen er de mooiste verhalen bij, er is swingende muziek en op het terrein zijn leuke kinderactiviteiten. Het festival vindt plaats in het Reestdal in een mooi gelegen weiland tussen De Wijk en IJhorst, dichtbij de Reest.
Sfeerimpressie: www.smaakmakersfestival.nl/impressie/

Aansluitend de mogelijkheid tot het bezoeken van enkele locaties van Grensloos Kunst Verkennen en de locatie van het Smaakmakersfestival, tot maximaal 14.00 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten