Een nieuw en uniek product in het Reestdal

In de zoektocht naar een smaakvol Reestvarken samen met Andre Woertink uit Balkbrug zijn ze uitgekomen op “Duke of Berkshire” varken, dit is een zeer zeldzaam, authentiek en delicaat Engels ras. Per februari 2016 in Lutten, aan de voet van de Reest, worden deze varkens gefokt met liefde door de familie Kleefman.

Berkshire varkensvlees wordt gewaardeerd om zijn mooie en gezonde vet, malsheid, smaak en structuur. Deze varkens zijn uitermate geschikt om jaarrond buiten te blijven en krijgen alle ruimte en de tijd om rustig te groeien. Dit varken past prima bij de Reestdal landschapsrunderen van Andre Woertink. Deze bijzondere runderen, Maine Anjou genaamd worden geboren als landschapsbeheerders en worden grazend groot in de natuur van Drenthe en Overijssel.

Dit ras is uitermate geschikt om het hele jaar buiten te verblijven, in de winter worden ze bijgevoerd met het hooi van het Landschap zelf. Dit zijn honderd procent weidegang runderen. De runderen genieten en ‘reesteren’ van deze grote bewegingsvrijheid, het is dierenwelzijn ten top! De stieren verblijven in de kuddes en lopen vrij rond. De koeien bevallen op natuurlijke wijze in de wei en het kalf blijft natuurlijk gewoon bij zijn moeder.

Met trots willen zij u melden dat al de producten met zorg en willekeur zijn uitgezocht. De filosofie is “wat je dichtbij kan halen en van hoge kwaliteit is hoef je dus niet van ver te halen”. Dit wordt immers met passie gemaakt door mensen uit de streek met elk hun eigen verhaal en dat proef je. Gezamenlijk hebben ze een doel en dat is andere mensen hiervan laten genieten. Puur en zo eerlijk mogelijk. Al het vlees is bijvoorbeeld antibiotica en E-nummer vrij, groenten en fruit waar kan duurzaam verbouwd en biologisch, zuivel van de boerderij hier verderop en paddenstoelen uit het bos uit de “achtertuin”.

De menukaart verandert met de seizoenen mee en wordt aangevuld met wat de natuur ons biedt met in acht neming van de juiste balans tussen mens en natuur. Producten waar zij als Proefkamer het Reestdal niet achter staan zal je op het menu ook niet terug vinden. Deze filosofie sluit heel mooi aan bij camping ’t Reestdal en Reestdal Outdoor waarbij ze veel voor de gasten en elkaar kunnen betekenen. Graag tot ziens vanaf 25 maart in het Reestdal.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten