Foto: Dook van Gils

Wethouder Ko Scheele opent taalcafé Noggus & Noggus

Reizen met het openbaar vervoer. Lezen van medicijnvoorschriften of ondertitels. Schrijven van een sollicitatiebrief. Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit niet vanzelfsprekend. Dan verdien je een tweede kans. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je je kans op een gezond en gelukkig leven. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen.

Op zaterdag 12 september opende wethouder Ko Scheele om 11.30 uur het taalcafé Noggus & Noggus Taal. Na een welkomswoord van Hella Wolschrijn, Taalregisseur in de regio IJssel-Vecht, opende wethouder Scheele, het Taalcafé met het overhandigen van een boekenpakket aan de Taalpuntdocent Jannet Enoch. Het Taalcafé is een initiatief van het Taalpunt, Taal voor het Leven en Stichting Kringloopbedrijf Noggus & Noggus.

Wat is een Taalcafé

Een Taalcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Onder begeleiding van opgeleide taalvrijwilligers kunnen deelnemers aan het café oefenen met het lezen van bijvoorbeeld post en schrijven van een email of sollicitatieformulier. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen op zaterdag van 10.00-11.30 (Strangeweg 23, Ommen).

Artikel delen:
Foto's 3
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten