Foto: Dook van Gils

Repair Café én Taalcafé bij Noggus & Noggus

Afgelopen zaterdag was er weer een gezellig Repair Café, gecombineerd met het Taalcafé bij Kringloopbedrijf Noggus & Noggus aan de Strangeweg.

De vrijwillige reparateurs kregen weer allerlei kapotte apparaten aangeboden, variërend van boormachine tot fotocamera. Niet alles is te repareren, maar vaak krijgen apparaten een tweede leven. De dames met de naaimachine hadden niet veel ‘klanten’, maar repareerden naadjes en gaatjes van kleding die bij de Kringloopwinkel aangeboden was.

Wat veel mensen niet weten is dat er tegelijk met het Repair Café ook een Taalcafé gehouden wordt. Er zitten dan vrijwilligers klaar om mensen te helpen die problemen hebben met bijvoorbeeld het invullen van formulieren, het lezen van bijsluiters van medicijnen of het schrijven van een sollicitatiebrief. Het is een gegeven, dat ongeveer 10 procent van de Nederlandse bevolking moeite heeft met lezen en schrijven. Voor Ommen betekent dat dus ongeveer 1.500 inwoners.

Die zijn niet alleen van buitenlandse afkomst, maar ook mensen die hier geboren en getogen zijn, hebben vaak problemen met het goed lezen en schrijven. De schaamte hierover is helaas groot. Het Taalcafé is laagdrempelig, dus iedereen kan gerust binnenstappen. Het volgende gecombineerde Repair en Taalcafé is op 10 december van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Artikel delen:
Foto's 5
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten